قطعا قبل از شروع سفر تدابیری مثل مقصد،تهیه بلیت و وسیله نقیله را در نظر میگیریم ولی یکی از مهمترین تدابیری که نباید آن را فراموش کرد تغذیه در طول سفر میباشد. در خیلی از موارد به دلیل رعایت نشدن نکات بهداشتی و مصرف مواد غذایی فاسد، افراد دچار مسمومیت می شوند. این در حالی است که با رعایت نکاتی ساده، می توان از مسمومیت غذایی در سفر جلوگیری کرد. رستوران های بین راهی، به عنوان یکی از مهم ترین عوامل مسمومیت غذایی در افراد هنگام سفر به شمار می روند.رعایت نشدن نکات بهداشتی در اکثر رستوران های بین جاده ای یکی از مشکلات عمده ای است که مسافران با آن دست به گریبان هستند.اگر از برنامه ریزی و دقت کافی برخوردار باشیم ونقشه سفر را به خوبی بشناسیم به راحتی میتوان رستوران ها ومحل غذاخوری های سالم را شناسایی کرد.اما نکته ای که حائز اهمیت است این است که طریقه استفاده از مواد غذایی در هر منطقه ای متفاوت است.
توصیه های ما برای یک سفر سالم
صبحانه : برای صبحانه از پنیر و مربا استفاده کنید و تخم مرغ هم به شرطی که سالم باشد اشکالی ندارد.
نهار و شام: فصلی که در آن سفر میکنید در انتخاب به غذا شما کمک میکند.در فصل های گرم سال ، بیشتر از غذاهای کنسروی و سبک استفاده کنید.در ماههای سردتر ،میتوان غذاهای خانگی را تا مدت زیادی در کوله پشتی نگه داشت.به کالری و حجم غذای موردنیاز هم توجه کنید.همیشه مقداری نان به همراه داشته باشید.سعی کنید بیشتر از غذاهای گیاهی استفاده کنید.
آب و آشامیدنی : از مخلفات شور مثل خیار شور در کنار غذا کمتر استفاده کنید،تعادل آب بدن مهمترین چیزی است که در سفر باید به آن توجه کرد.همیشه یک بطری نیم لیتری آب همراه خود داشته باشید.
تنقلات : سعی کنید به جای چیپس و پفک از میوه های خشک مثل توت استفاده کنید.از آجیل هم به شرطی میتوان استفاده کرد که در مصرف آن زیاده روی نشود.
چند توصیه ضروری
*از مصرف سالاد و سبزیجات در رستوران ها پرهیز کنید.
*ظروف و وسایل را درون نایلون های تمیز و دربسته نگهداری کنید تا در طول سفر آلوده نشوند.
*از خوردن تخم مرغ نیم پز (عسلی ) پرهیز کنید.
*تا حد امکان از خوردن هر گونه خورش ، کباب کوبیده ،سالاد الویه و همبرگر خودداری کنید.
*سوسیس و کالباس و انواع سس بدترین گزینه های غذایی در سفر هستند.